Om Lofoten Birding

Sandøya og Vestresand på Vestvågøy

Sandøya og Vestresand på Vestvågøy

Lofoten Birding er en del av en internasjonal økoturisme-bevegelse, der naturopplevelsen og formidling av naturverdier står i fokus. Vi holder til ved Ramberg, sentralt i Lofoten, og drives av to brødre med nærmere 40 års fartstid i Nordlands og arktisk natur.

Dine guider:

Martin Eggen

Martin er oppvokst i Bodø, Nordland, og begynte tidlig med aktiv fuglekikking. Interessen tok ham sørover i Norge, og de siste 18 årene har de viktige våtmarks- og trekkområdene sørvest i Norge vært Martins lekegrinn. Gjennom ringmerking, trekktellinger og observasjon av fugler på nærmest daglig basis gjennom mange år har han fått omfattende kunnskap og erfaring med fugler, og regnes som en av Norges mest erfarne fuglekikkere. Med stor lokalkunnskap om fuglelivet i Norge og Lofoten spesielt er dette mannen du vil ha med deg på tur dersom det skal letes opp fugl, enten det er utvalgte arter man leter etter, eller bare vil ut å observere.

Håvard Eggen

Håvard har reist mye i inn- og utland på jakt etter nye fugleopplevelser. Han har et år med feltregistrering på Lista Fuglestasjon i Vest-Agder bak seg, og har jobbet som feltassistent på Hernyken på Røst. Som en ivrig fotograf har han et godt blikk for muligheter og motiv ute i naturen, og er entusiastisk i sitt arbeid. Håvard er meget kompetent og kjenner Lofotens fugleliv godt – de fleste dagene i året blir brukt ute i felt!