Lofoten birding

Det å bygge fuglekasse – noen grunnleggende regler

Det å bygge fuglekasse – noen grunnleggende regler

Jeg skrev tidligere at jeg skulle ta for meg, dette med å bygge fuglekasser. Jeg har selv noe erfaring med det, og jeg synes det var riktig så spennende å følge med på hva som skjedde i og rundt stedet kassen ble plassert.

Det er en del å tenke når man skal bygge fuglekassen, men ved å sette seg inn i dette på forhånd – er det overkommelig for de fleste. Det å sette ut kasser, er en fin ting å gjøre. I tillegg til å hjelpe fuglene, får man også masse flotte naturopplevelser. Det kan også bli litt mosjon ut av det, men dette er litt avhengig av hvor kassen plasseres så klart. Det som jeg syntes var spennende, var å sette opp forskjellige typer kasser. Da vil man kunne oppleve forskjellige fuglearter, og ikke minst se forskjellen på hvordan de utvikler seg ut fra hvilken art du har med å gjøre. La oss sette i gang, det begynner å nærme seg tiden for å få hengt de opp faktisk.

Spennende prosess

Dette er en aktivitet som hele familien kan være delaktige i, og det er tiden for å starte med selv byggingen av fuglekassen nå. Om man velger å plassere den i hagen, skogen eller parken – ja det er opp til hver enkelt. Men husk at på offentlige steder som parker, kan det være lurt og riktig å sjekke ut om det er tillatt.

Mangel på steder å bygge reir

Det er faktisk slik at vi mennesker ofte har skylden, i at en del fugler sliter ed å finne en egnet plass – for å bygge rede og ta seg av ungene sine. Det er bare noen enkle ting du må sette deg inn i først, så kanskje det kan være starten på en ny og interessant hobby i tillegg – hvem vet. Om man ønsker å følge med på hva som skjer i fuglekassen, kan den med fordel plasseres nær hjemmet. Hvis man har flere kasser, kan man jo ha noen nær, og andre litt lenger unna. Det å følge med på kassen, er jo litt av gleden og spenningen ved det hele.

3 måter å få seg en fuglekasse på

Det er jo store forskjeller på hvor nevenyttige folk er, noen bygger en fuglekasse på 20 minutter – mens andre kanskje ikke klarer det om de så har to uker på seg. Det er ikke mye verktøy som skal til, men noe blir det jo alltid. Du har 3 valg du kan ta, for å starte med en flott hobby og gjøre en god gjerning i samme slengen.

  1. Bygge den selv helt fra bunnen, tegninger er å få tak i
  2. Bestille byggesett fra forskjellige nettsteder
  3. Bestille fiks ferdige fuglekasser på nettet, klare til å henge opp.

I min neste artikkel, skal vi se litt nærmere på selve byggingen, og videre skal vi også få litt mer kunnskap om de forskjellige fugleartene – hvilken type kasser passert dem best.

Det er bare å begynne planleggingen!