Lofoten birding

Fuglefryd

Fuglefryd

Jeg tror vi mennesker alltid er blitt tiltrukket og fasinert av fugler, som jeg har skrevet tidligere – synes jeg det faktum at de kan fly, nok er det mest fasinerende for min del.

Min interesse startet i ung alder, og interessen har egentlig ikke blitt borte – men kanskje endret seg litt vil jeg tro. Jeg er slett ikke alene om å være opptatt av fugler, og det er mange som liker å ha dem i hagen sin. Det å mate fugler hele året er egentlig ikke nødvendig, det er bare på den kalde årstiden hvor tilgangen på annen mat er dårlig – at det er behov for hjelp fra oss. Men om man mater dem på vinterstid, vil de ofte holde seg i området videre utover sommeren også. Har man en hage med småtrær og hekker, ja og kanskje litt kratt og bærbusker – så stortrives svært mange av småfuglene der. Vi skal se litt på en bok, som tar for seg dette med å ha fugler i hagen. Hva var motivet til forfatteren, for å skrive om en bok om noe så dagligdags og vanlig.

Boka Fuglefryd

Denne boken må være den optimale boken, for de som vil ha mer fugler som gjester i hagen sin. For det finnes triks også for dette, og de får du i massevis i denne boka.Det er ikke en typisk fuglebok slik vi ofte kjenner dem, dette er ikke en bok med bilder av arter, navn, trekkruter, kjennetegn også videre. Nei det er rett og slett en bok, som er spekket av gode tips for hvordan du skal legge til rette for – at hagen, terrassen eller bakgården skal bli et ettertraktet tilholdssted for disse krabatene.«Fugler og ekorn bringer en ekstra dimensjon til balkonger, hager og bakgårder. De blir som små hagegjester som holder deg med selskap og fyller hagene med liv»Dette er hvordan forfatteren av boka, selv opplever dette med å ha fuglene nært innpå seg. Hun trekker også frem ekornet, som også kan være et artig innslag i nærområdet.

Store og små opplevelser

Boka tar deg med på en herlig reise, hvor tips om hvordan du med enkle grep – kan gjøre om hagen din til en «kvitrende oase» som forfatteren selv kaller det.Den inneholder også et eget avsnitt, som tar for seg hvilken type mat – de forskjellige artene foretrekker. Bilder og navn på 32 arter, er også en del av innholdet. Forfatteren syntes de ordinære fuglebøkene, ble for store og for omstendelige.  Så artene som er med i boka er de vanligste som man finner i hager og parker.

Fuglefryd på nett og i bokhandel

Jeg har bladd meg gjennom boka, og kan med sikkerhet si at dette er en bok du bør skaffe deg. Man kan sitte og kose seg med boka, mens småfuglene kanskje sitter og kikker på deg gjennom stuevinduet. Det er en bok for deg som ikke er noen fugleekspert, men synes det er koselig med fugler – det tror jeg blir den mest riktige konklusjonen om denne boken.