Hva man skal gjøre om man sliter med søvnen

Søvn er utrolig viktig. Det er regenererende for deg, og sover du godt om natten vil du føle deg mye bedre på dagen. Om du sliter med søvnen bør du ikke nøle med å søke hjelp og råd for det. Det er noe som er utrolig viktig for deg og din helse, og bør virkelig ikke undervurderes. Derfor er det en hel vitenskap angående søvn, og senger. Trenger du for eksempel en ny seng er det bra, for da betyr det at problemet egentlig ikke er så stort eller vanskelig å løse. 

Men er det mentalt kan du forsøke å hjelpe deg selv. Kanskje tenker overtenker du? Du bekymrer deg for mye og tenker på et valg du tok for 20 år siden? Det høres kanskje rart ut for folk som ikke har slike opplevelser, men det er et reelt problem. Nedenfor har i hvert fall samlet noen gode råd og tips, så er det opp til deg hvorvidt du vil ta dem til deg eller ikke. 

Beroligende råd

Fornøyelser og lidenskaper – å ha en hobby reduserer stress og hjelper deg å slappe av: dette er hva forskning viser, men også hvor mye vi kan oppleve hver gang vi vier oss til noe vi liker og nyter. På kjøkkenet er alt verdifullt, fordi det får oss til å føle oss vel.

For avslappende søvn: For å hvile bedre og sikre en dyp søvn, noe som gjør det lettere å våkne opp energisk, prøv å bruke lavendel eterisk olje. Mot livmorhalssmerter og muskelavslapping vil det være nok å tilsette noen dråper eterisk olje til puten vår: så mye ren og frisk parfyme, samt garantert avslapning.

Andre råd

Godnattritualer: en infusjon er perfekt som ritual før du legger deg. Kamille er flott for å få oss til å sove. Klokt råd? Ha noen dråper urtete på en bomullsdott og legg den forsiktig på øyelokkene: de vil være et ekte middel for å gi lindring til trette og hovne øyne.

Vi lukker det med skjønnhet: jaja, at sex er et kraftig beroligende middel og en utrolig sovepille er absolutt ikke et mysterium. For eksempel, for å garantere en avslappende natt, kan vi ha en gjensidig massasje med partneren vår, kanskje ved å bruke en vegetabilsk olje og noen dråper kamille eterisk olje. Kjærtegn og klemmer er ideelle for å lindre spenninger og få oss til å føle oss ønsket og bortskjemt: elsket og demaskert: det beste for en natt fylt med vakre drømmer og en manuell hvile. 

Som du ser er det veldig viktig å ha noen i sitt liv man kan både gi og motta kjærlighet fra. Det behøver ikke bare å være fysisk, da mye av kjærligheten påvirker på en positiv måte også mentalt. Da er det klart, jo lykkeligere og jo bedre du føler deg, desto bedre kommer du til å sove også. 

Er det andre råd du trenger, da kan du også se på om en ny seng er noe som kan hjelpe!