Hvordan du bør forberede deg før sminke

Bortimot alt man gjør i livet krever en viss type av forberedelse, hvor du må gjøre ting klart. Det gjelder også for sminking. Om du ikke gjør huden klar for påføring av sminke vil resultatet rett og slett bli dårligere, noe du vil angre på. Det er ikke en veldig lang prosess å gjøre seg klar, men det er viktig at man gjør det. Da vil heller ikke sminken reagere dårlig mot noe som du kanskje har på huden din. 

Ting å tenke på når du sminker deg

Rengjøring

Rensing av huden er spesielt viktig ved påføring av sminke, dels fordi sminken tetter porene men også fordi sminken fester seg bedre til godt renset hud. Vask alltid av sminken før du legger deg, for det er om natten huden rekker å komme seg etter dagens ytre påkjenninger. Velg riktig rens for din hudtype og ikke glem å fukte huden din etter rens.

Sminkebørster

Sminkekoster er gode å bruke fordi de hjelper med sminken. Bruker du pensel er det lettere å fordele sminken på huden og det blir litt som å male et bilde.

For å få best resultat bør du ha én børste for kun ett produkt, for eksempel én børste til foundation, én til pudder osv. Ideelt sett bør du vaske sminkekostene hver uke, for bakterier elsker sminkekostene dine og du vil ikke ha dem i ansiktet. Ideelt sett bør du ikke bruke fingrene når du legger sminke, da dette tilfører smuss fra fingrene til ansiktet. Skulle du likevel få lyst til å bruke fingrene – sørg for at de blir renset først!

Hvor lenge varer sminken?

På de aller fleste sminkeprodukter er det et symbol på en krukke med et nummer på. (Eks 12 M) Dette betyr at produktet er holdbart i så mange måneder (nummeret på pakken) fra du åpnet produktet.

Låning av sminke

Det er ikke en god idé å dele sminke med noen, og fremfor alt bør du aldri låne øyesminke (mascara, kajal) med noen andre. Dette er fordi bakterier kan spre seg hvis du er uheldig.

Riktig sminke for riktig hudtype 

Det er viktig å finne riktig sminke for din hudtype. Har du tørr hud er det nødvendig å velge en sminke som ikke tørker ut huden ytterligere, og har du fet hud kan det være greit å unngå produkter som gjør huden enda fetere.

Har du sensitiv hud eller lett får kviser er det viktig å se over innholdet i sminken slik at ingenting gir problemer. Det finnes også sminke som skal være helbredende for huden, denne sminken er spesielt bra for hud som lett blir irritert eller får kviser.

Som oftest står det godt beskrevet på alle produkter hvilken hudtype produktet er beregnet på, men noen ganger må du prøve det selv. Bare fordi du har en viss hudtype betyr ikke det at alle produkter rettet mot den hudtypen er egnet, men noen ganger er det nødvendig å prøve og finne det som passer din egen hud.