Hvilken kjøkkenstil foretrekker du?

Man ser en stadig oppgang i folk som kjøper nye kjøkken, og som renoverer det helt. Det er noe folk har råd til, men også noe de har lyst til å bruke penger på. Det er mange årsaker til det, men det gjør at du har veldig mange alternativ om det er noe du føler du vil gjøre selv. 

Noe du blant annet kan se nedenfor

Kjøkken i industriell stil

Et industrikjøkken kjennetegnes av enkel design og funksjonelle løsninger. Det er først og fremst et stort, åpent rom uten unødvendige vegger. Ideelt sett bør denne designstilen bestå av høye vinduer som slipper inn mye naturlig lys, akkurat som de gamle forlatte kontorene i New York pleide å ha. Murvegger og betongmaterialer dominerer mens fargevalget er dempet – hvitt, svart, grått og beige er perfekt. Sorte, matte detaljer og rustfritt stål kompletterer stilen og gir det lille ekstra dytt mot modernistisk interiør.

Kjøkken i skandinavisk stil

Den skandinaviske stilen ble skapt og grunnlagt for rundt 100 år siden av kunstneren Carl Larson. Et skandinavisk kjøkken betyr minimalisme. Designstilen domineres av lyse farger – spesielt hvit, beige og greige. I tillegg er kjennetegnet for denne stilen treelementer. De hvite og nøytrale fargene kan få interiøret til å se kaldt og livløst ut. Så for å tilføre liv og bevegelse til interiøret ble det lagt til treelementer. Tremøbler, dekorasjoner og bilderammer i tre er gode alternativer som gir litt ekstra varme til interiøret. I tillegg passer det veldig godt med de arkitektoniske elementene som dominerer designstilen, f.eks. trebjelker og tregulv.

Designstilen er preget av enkelhet og dette refererer tilbake til alt fra arkitektoniske elementer, møbler og dekorasjoner. Formen, materialet og funksjonene til de ulike elementene gjør enkelhet praktisk, og det er den mest verdsatte faktoren i skandinavisk design.

Rustikk kjøkken

Den rustikke stilen er definitivt forskjellig fra de to interiørstilene nevnt ovenfor.

Den rustikke designstilen er knyttet til den lille landlige hytta ute på landet. Når vi ser for oss et kjøkken i denne stilen, får vi en følelse av å være omgitt av familie og varmen fra et hjem.

Et rustikt kjøkken er elegant og samtidig hjemmekoselig designet. Kjøkkenmøblene er hovedsakelig laget av trematerialer og designet er rikt på ornamenter og dekorasjoner. Tre og andre naturmaterialer er kjennetegnet for designstilen. Designet er supplert med mange grønne planter, dekorative gjenstander, tekstiler og de kan alle komme i forskjellige former, farger og utførelser.

Når det kommer til kjøkkenfargeideer, velger den rustikke stilen ofte nyanser som vi forbinder med naturen. Slik som jordfarger, dyp blå eller grønn, samt høstfarger. Det er mange fargevalg som fungerer godt med denne designstilen. Den ekte følelsen av et rustikk kjøkken skapes av unike dekorasjoner og naturlige materialer, som kurv, lin og bomull. I et rustikk kjøkken fungerer kurver godt som matoppbevaring (f.eks. frukt og brød). Det optimale rustikke kjøkkenet har også tørkede blomsterbuketter hengende på en hylle eller innrammet i trerammer.

Å innrede et rustikk kjøkken krever litt arbeid, men til syvende og sist er det virkelig verdt det.